دیجیتال مارکتینگ

10 اشتباه در تبلیغات اینترنتی | هزینه زیاد و بازدهی پایین

اشتباه در تبلیغات اینترنتی - مراقب باش

هر تولید کننده کالا یا خدمت برای فروش محصولات خود نیاز به استفاده از انواع تبلیغات اینترنتی و فیزیکی دارد. به تبلیغات روی بیلبورد و تراکت و بسترهای مشابه در اصطلاح تبلیغات محیطی گفته می شود. مشکل بزرگ این روش، عدم امکان رهگیری میزان اثربخشی است. تبلیغات اینترنی علاوه بر امکان رصد شیوه برگشت سرمایه، امکانات فراوان دیگری در اختیار کسب و کارها قرار می دهند. باید در نظر داشت که در هر دو بستر مجازی و فیزیکی، یکی از مهمترین عناصر موفقیت تبلیغات، محتوای آن است و خیلی از کسب و کارها در طراحی کمپین تبلیغات اینترنتی دچار اشتباهات بزرگ می شوند. در ادامه به برخی از این خطاها و راه جلوگیری از آن ها می پردازیم.

1. خطاب قرار دادن متخصصان

همیشه باید مردم معمولی را به عنوان مخاطب آگهی در نظر گرفت. در تبلیغاتی که در فضای عمومی منتشر می شوند، نباید از اصطلاحات تخصصی و گیج کننده استفاده شود. باید طوری با مخاطب صحبت کنیم که پیام ما به طور مشخص فهمیده شود و فرد با محصول ارتباط برقرار نماید.

2. عدم استفاده از روش هایی که قبلا نتیجه داده اند

لازم نیست چرخ را از اول اختراع کنیم. تبلیغات اینترنتی یک کار کاملا تخصصی است و برای انجام آن یا باید تیم حرفه ای داشته باشیم یا از شرکت های باتجربه مشاوره و کمک بگیریم. ممکن است ایده ای درخشان در ذهن داشته باشیم، ولی برای عملی کردن آن حتما نیاز به کمک متخصصان باتجربه خواهیم داشت.

3. تمرکز روی خود

توجه داشته باشیم که افتخارات و سابقه ما چندان برای مشتری اهمیتی ندارد. باید خود را در جای مشتری بنشانیم و از چشم او مزایای محصول خود را بررسی کنیم. این یک قانون طلایی در جذب مشتری است. آگهی ما باید حاوی پیام واضحی برای مشتری باشد که نشان از درک ما از نیاز او و راه حل ما برای برطرف کردن آن نیاز است. در این بین اشاره مختصری به سابقه و دستاوردهای شرکت نیز مؤثر است، ولی این اشاره نباید تمرکز ما را از روی مشتری و نیازهایش را تحت الشعاع قرار دهد.

4. ایجاد شک در مخاطب

تبلیغات آنلاین باید محکم و دقیق باشد. نمی شود در مشتری تردید ایجاد کرد و از او انتظار خرید داشت. به کمک آمار، اطلاعات دقیق، عکس و نمودار صحت ادعاهای خود را ثابت کنید و ذهن مخاطب را تسخیر نمایید. هرگز دروغ نگویید یا حرفی نزنید که توان اثبات آن را نداشته باشید.

5. عدم تعیین شاخص عملکرد

همانطور که در ابتدا گفته شد، یکی از مزایای مهم تبلیغات اینترنتی امکان رصد میزان اثربخشی آن است. پس باید از این قابلیت ویژه حداکثر استفاده را بکنیم. ابتدا با تعیین شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) هدف خود را ترسیم و شفاف کنیم و سپس با استفاده از ابزارهای مختلف آنلاین مانند گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) و کد تخفیف درجه موفقیت هر آگهی و هر رسانه تبلیغی را به دست آورید. بدین صورت تصویر دقیقتری از آینده در اختیار خواهید داشت.

6. در شلوغی گم نشویم

بهتر است عنوان، رنگ و لعاب، بازیگر (در صورت وجود) و کلا ظاهر آگهی ما متمایز از دیگران باشد تا در شلوغی فضای تبلیغات اینترنتی گم نشویم. البته این معنای خروج از اصول اساسی کار نیست و نباید از بنیان های تثبیت شده تولید محتوای تبلیغی تخطی کرد. ولی کمی تغییر و شخصی سازی مفید و جذاب است.

7. ابهام در پیام اصلی

گاهی یک کمپین برای آگاهی سازی از برند (Brand Awareness) ایجاد می شود. در این صورت لزومی به تأکید بر تشویق مخاطب به یک اقدام مشخص نیست. اما بیشتر تبلیغات آنلاین برای افزایش فروش یا هدفی مشابه طراحی می شوند. در این صورت باید این هدف در آگهی برجسته گردد و از مشتری دعوت به اقدام (Call to Action) شود. یعنی در جایی از او بخواهیم که مثلا دکمه خرید آنلاین را بزند یا وارد سایت ما شود یا… در غیر این صورت تبلیغ ما مبهم و بی نتیجه خواهد بود.

8. آماده نبودن بستر فروش

قبل از اینکه زیرساخت فروش را محیا نکرده اید، دست به تبلیغات آنلاین نزنید. این زیرساخت شامل موجودی انبار، لوجستیک، تیم پشتیبانی، وب سایت قدرتمند، درگاه پرداخت مناسب و… است. اگر مشتری تجربه خوبی از خرید از شما نداشته باشد، تبلیغات اینترنتی برای شما به چیزی علیه شما تبدیل می شود. مواردی مثل کندی سایت، دیر ارسال شدن محصول و پاسخگو نبودن تیم پشتیبانی منجر به تخریب برند شما در چشم مردم خواهد شد.

9. فروش بی وقت

اگر بند شما برای مردم آشنا نیست، ابتدای آگهی را به معرفی خود و مزایای محصولتان اختصاص دهید و سپس سراغ فروش بروید. هیچکس به خرید یک محصول ناآشنا علاقه ای ندارد. اول به درد مشتری اشاره کنید و بعد درمان خود را به او پیشنهاد دهید. در معرفی درمان نقاط قوت و مزایای آن را به وضوح تشریح کنید و بدین شکل اعتماد مخاطب را جلب نمایید.

10. بی توجهی به تحلیل و مستندسازی

اگر ندانید در گذشته چه مقدار بودجه را در چه بسترهایی هزینه کرده اید و میزان بازده چقدر بوده، قطعا نخواهید توانست برای کمپین تبلیغات آنلاین بعدی تصمیمات بهینه بگیرید. درس گرفتن از تجربیات قبلی مانع هدر رفتن سرمایه شما خواهد شد. لازم است تحقیقات، بودجه و نتایج عملی هر کمپین جداگانه ثبت شوند و پیش از شروع هر حرکت جدید، این اطلاعات تحلیل و ارزیابی گردند.